Santorini (Thira) on Kreikkaan matkustavien suosikkisaari

Thira City Port, Santorini, Copyright Jouni Pilto

Näkymä Thira Cityn satama-alueelle ylhäältä kaupungista.

Thira (Santorini) on saaristo, joka kuuluu Kreikkaan. Erittäin suosittu matkailukohde sijaitsee Kreetan pohjoispuolella Egeanmerellä. Paikka tunnetaan Santorinin kaarevan muotoisesta calderasta, jyrkkäreunaisesta vulkaanisesta muodostumasta. Jyrkänteen reunamille on rakennettu kaupungit Thira ja Oia.

Itäpuolella saarta on alavaa ja hiekkarantoja. Saarella on hyvät palvelut.

Santorini täyttyy etenkin kesä-elokuussa. Suositeltava matkustusaika on ruuhka-aikojen ulkopuolella, sillä matkailijamäärät kesäsesongin aikana voivat vaikuttaa lomakokemukseen. Turistin kokemana Santorinin hintataso on n. 10-30 prosenttia korkeampi kuin muualla Kreikan lomakohteissa. Korkeampi hintataso johtuu siitä, että Santorini on Kreikkaan matkustavien suosikkisaari.

Saaren kaupungit ovat

  • Thira (kirjoitusasu myös Fira tai Thera) on pääkaupunki ja sijaitsee calderan reunalla
  • Oia (kirjoitetaan myös Ia) sijaitsee calderan reunalla ja tarjoaa upeat merinäkymät
  • Matkailijoita varten rakennetut hyvillä palveluilla varustetut kaupungit, mm. Kamari ja Perissa

Arkeologisia nähtävyyksiä

Vanha Thira (Old Thera) on rauniokaupunki kukkulalla, joka erottaa saaren alavan puolen rantakaupungit  toisistaan. Vanha Thira on arkeologinen tutustumiskohde. Kukkulalle kuljetaan minibussilla, joka lähtee Kamarin turismikaupungista. Bussiliput myydään matkatoimistosta bussipysäkin luona.

Pikkusaarille laivalla

Matkatoimistot järjestävät puoli päivää tai päivän kestäviä kiertoristeilyjä Santorinin saaristossa. Laivamatkan aikana näkee saaren mereltä käsin sekä yleensä tutustutaan joko Thirassian (Therasia) saareen, Palea Kamenin tai Nea Kamenin saariin tai kaikkiin niistä. Risteilyn maakäyntikohde voi olla kreikkalainen ravintola tai uimaranta. Laivamatkan aikana tarjotaan uintimahdollisuus laivasta. Kesäaikana mukaan retkelle tulee ottaa runsaasti juomavettä, aurinkohattu, suojaavia vaatteita sekä uimavaatteet.

 

This article is about Santorini (Thera) Caldera Island which is a popular touristic area in Greece, Europe.