Lauhanvuoren kansallispuisto

Lauhanvuori näkötorni

Lauhanvuoren näkötornista näkee seudun korkeaimman maastonkohdan ja lähimmän kylän.

Lauhanvuori on suomalainen kansallispuisto Kauhajoella Etelä-Pohjanmaalla. Puisto sijoittuu Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan rajalle Kauhajoen eteläosaan.  Lauhanvuorta kutsutaan Länsi-Suomen korkeimmaksi vuoreksi.

Alueen nimikkopaikka on korkeahko mäki, joka kohoaa noin 200 metriä merenpinnan yläpuolelle.  Kansallispuiston infopisteen yhteydessä on puurakenteinen näköalatorni, johon on turvallinen kiivetä. Torni on poikkeuksellisen korkea.  Sinulla on mahdollisuus aloittaa patikointi täältä info-pisteestä, jossa on pysäköintitilaa tai voit aloittaa käveleminsen muualta puiston ajoreitistön varresta.

Alueella on mm vanhoja metsiä pitkine kuusineen ja muinaisrantoja, soita sekä kansallispuistoon johtavan tien varressa Lauhanvuoren maankohoama.

Kansallispuistossa on runsas linnusto, kuten luonnonsuojelualueilla yleensäkin. Voit nähdä ja kuulla esimerkiksi erilaisia kolopesijöitä ja metsäkanalintuja.

Lauhanvuori on luonnonsuojelualue. Alueella tulee liikkua luontoa ja muita vierailijoita kunnioittaen. Kansallispuistoa hallinnoi Metsähallitus.

Ajo-ohjeet ja etäisyydet Lauhanvuoren kansallispuistoon

  • Lauhanvuorelle on opastus Isojoen ja Kauhajoen suunnista.
  • Kansallispuistoon  ajetaan asfaltoitua Kauhajoki-Honkajoki -tietä (tie  44), minkä jälkeen soreatietä on n. 5 km.
  • Isojoelta ajetaan Sarviluomantien kautta.

Alueen kartta ja saapumisreitti on nähtävässä osoitteessa http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/Lauhanvuorifin.pdf

Lauhanvuorta käsittelevä teksti on osa kokonaisuutta Suomen kansallispuistot ja retkeilyalueet

Copyright Jouni Pilto 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *