Tamron 15-30 f/2.8 SP Di VC USD

  • Model A 012 (ilmestynyt 2015)
  • Suurin aukko f/2.8
  • Laajin kuvakulma (horisontaalinen) 110°32
  • Mitat 98.4mm  x 145mm (Se on iso!)
  • Paino: 1,1 kg (Se on painava!)
  • Väri: musta

 

Tamron 15-30 f/2.8 -laajakulmaobjektiivi

Tamron 15-30 f/2.8 -laajakulmaobjektiivi on ilmestyessään markkinoiden laajakulmaisin kuvanvakaajalla varustettu objektiivi täyskennokokoiseen kameraan. Ulkoapäin objektiivi on tyypillinen Tamron: Osittain mustaa muovia, osittain metallia, muhkea ja erittäin painava. Objektiivilla on iso ympärysmitta, joten se vaatii etulinsiiin isot (kalliit) filtterit ja ison säilytyslaukun.

Tamronin tapana on viime vuosina laittaa objektiiveihin hieman ylijäykät zoomausrenkaat. Jäykkyyden ansiosta toisaalta vahinkohuitaisut vähenevät. Objektiivin fyysinen pituus muuttuu zoomatessa. Tamronista valitaan liukukytkimellä joko automaatti- tai manuaalitarkennus. Muiden viime aikaisten Tamroneiden tapaan objektiivissa on focus override -toiminto eli kuvaa voi tarkentaa manuaalisesti myös automaattiasennossa.

Lähes kaikissa kalleissa laajakulmaobjektiiveissa on kuvan laadussa sekä vahvuuksia että heikkouksia eikä Tamron tee tässä poikkeusta. Kuvan laatu on niin erinomainen ruudun keskialueella, että Tamronin laajakulmalle tuskin vetää vertoja mikään markkinoiden laajakulmaobjektiivi tätä kirjoitettaessa. Kuvan reuna-alueilla sen sijaan on epätarkkaa kaikilla polttoväleillä varsinkin täydellä f/2.8 aukolla. Kuva terävöityy huomattavasti aukolla f/5,6 ja varsinkin aukolla f/8.

15-30 millimetrin zoom-alue on käytännöllinen polttoväli laajakulmakuvaamiseen.

Hinta ja suositukset

Tamron 15-30 f/2.8 SP Di VC USD -objektiivin hinta on 1050-1100 euroa, mikä on paljon ottaen huomioon, että kyseessä on 3rd party -objektiivivalmistajan tuote. Tamronin laajakulmasta tulee kiinnostava vaihtoehto, mikäli hinta laskee alle 900 euron. Siihen asti rahat Nikon-kuvaajan kannattaa sijoittaa ennemmin Nikon 16-35 F/4 VR -objektiiviin, jonka polttoväli on 1 millimetrin pidempi ja suurin aukko yhden aukon verran pienempi. Alkuperäislinssin valintaa puoltaa yhteensopivuus tulevaisuuden kameroiden kanssa. Kameravalmistajan objektiivi takaa muita merkkejä paremmin sen, että lasin automaatitarkennus ja kuvanvakaaja toimivat vielä tulevaisuuden kameroissakin. Alkuperäisvalmistajan tuote säilyttää siksi myös jälleenmyyntiarvonsa paremmin kuin ulkopuolisen valmistajan tuote. Nikon- ja Canon-objektiivien kuvanvakaajat ovat perinteisesti olleet parempia kuin Tamronin VC-tärinänvaimennus. Tämä sivu on tuotevertailu ja ostajan opas, jonka avulla löydät sopivan laajakulman tai ultralaajakulman Nikonin täyskennoiseen DSLR -valokuvauskameraan.

Copyright Jouni Pilto 2015

Jounipilto.fi Pilto.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *